Personāla vadības izaicinājumi 2016

21.09.2016 / Linda Rūsa

Mūsdienu allaž klātesošajā talantu taupības režīmā, kur galvenās tendences ir individuālisms un skatījums uz biznesu caur solo prizmu, saskaņā ar SilkRoad pētījumu, svarīgākais faktors arvien ir darbinieku iesaiste un noturēšana. Pēc pētījuma datiem, 55% HR speciālistu un vadītāju arvien visvairāk satrauc darbinieku iesaistes aktivitāšu trūkums organizācijās. Turklāt – kā padarīt vidi tik radošu, lai tajā būtu patīkami un saistoši uzturēties jaunajai, atšķirīgajai paaudzei, kas šobrīd ienāk darba tirgū? 73% HR speciālistu un vadītāju atzīst, ka viņu pārstāvētajā uzņēmumā iztrūkst arī atbilstošas darba devēja tēla programmas.

Tikai 31% uzņēmumu piedāvā konsekventu darbinieku apmācību un attīstības sistēmu, turklāt apmēram puse HR pārstāvju atzīst, ka šobrīd nav arī plānu, kā situāciju mainīt.

Esot regulārā saskarē ar Latvijas HR vidi un pārstāvjiem, jāteic, ka par šiem jautājumiem ik dienu runājam arī mēs. Tādēļ viena no Eiro Personāls prioritātēm ir palīdzēt Latvijas uzņēmumiem mazināt šo izaicinājumu nozīmi. Mājaslapā www.darbadevejadns.lv arvien atrodamas šā gada konkursa "Izcila Darba Devēja DNS 2016" dalībnieku prezentācijas ar visdažādākajām idejām, kas lieliski ieviestas un realizētas šo uzņēmumu praksē.

Dalies: